Misstag kvinnor gör med sina kläder

Även den mest inlästa fashionistan gör misstag när de väljer kläder att lägga varukorgen. Det här handlar om misstag som påverkar din bekvämlighet och kan förkorta livslängden på dina plagg.

Fel storlek

En av de vanligaste problemen är att kvinnor köper fel storlek, främst på sina underkläder. En bh som glider upp för ryggen eller där kuporna glipar mellan tyg och byst är fel storlek, detsamma om kuporna trycker hårt på brösten eller om axelbanden glider ned för axlarna gång på gång. Du behöver kunna dina egna mått och köpa en passande storlek efter det, i princip alla onlineshoppar har storleksguider du kan följa. Olika aktiviteter kräver även olika bh:s. Om du gillar att promenera eller syssla med yoga rekommenderar Miss Mary en aktivitets-bh som håller bysten på plats men inte sitter lika tajt som en sport-bh. Även vanliga kläder kan lätt köpas i fel storlek, oftast köper kvinnor kläder som är lite för små. Ingen vill inse sanningen att de behöver gå upp en storlek men du kommer att trivas bättre i plagget, det faller mer fördelaktigt runt kroppen och minskar risken att plagget bara bli liggandes i garderoben.

Tvättar fel

Tvättråden på kläderna är menat att följas. Du ska inte torktumla kläder som inte har den symbolen, värmen och centrifugeringen tär på fibrerna och i värsta fall kan plagget till och med krympa. Vanligast är dock att använda sköljmedel till allt, oavsett kläder. Det är förstås härligt med kläder som doftar gott men förutom att sköljmedel inte är miljövänligt, kan det förkorta livet på plagget. Alla kläder med stretch ska tvättas utan sköljmedel, produkten förstör stretchfibrerna och kläderna kommer att bli stelare och en del plagg får små fiberknottror. Men framförallt tvättar vi kläderna för ofta. Endast underkläder behöver tvättas mellan varje användning. Dina jeans ska du undvika att tvätta in i det längsta, samma med finare ulltyger. Istället kan du ta för vana att vädra kläderna på strecket eller balkongen en gång i veckan. Det tar bort svettdofter och fläckar kan lokaltvättas för hand.