Ta hand om huden i sommar

Sommaren känns säkert långt borta för många, stora delar av landet har fortfarande ett tjockt lager snö. Men vi drömmer oss fram till den svenska sommaren och utlandsresorna. Hur kan du ta hand om din hud på bästa sätt?

Undvika vatten

Sluta inte duscha, då extrem behöver vi inte vara! Men tänk på att vatten torkar ut huden och om du badar och duschar mycket är det extra viktigt att tillföra ny fukt till huden så den blir skyddad. Smörj in dig efter varje bad eller dusch, känner du att du ändå blir torr behöver du smörja oftare eller bada mindre. Det kan också bero på vilken lotion du använder, den ska vara fet och utan alkohol. Om du har känslig hud eller vill ha ett billigt alternativ rekommenderar vi babyolja. Det sjunker in snabbt i huden och du behöver bara badda av överskottet efter några minuter.

Solskydd

Det pratas om solskydd varje år och ändå är det vanligt att folk struntar i att smörja sig. De vill så klart få en fin solbränna men ”bränna” är nog det rätta ordet om du inte använder solskydd. Det finns varianter som har använts på Hawaii under lång tid och de får sällan skador av solen. De använder sig nämligen av kokosnötsolja och det både skyddar och fuktar. Ska du spendera en hel dag på stranden behöver du kom ihåg att smörja in dig mer än en gång under dagen. Om du badar ska du smörja in dig på nytt och under mitten av dagen är det extra viktigt att sitta i lite skugga för att undvika den starka solen. Tänk också på att dricka tillräckligt med vatten under dagen och hålla en god kost för att verkligen se skillnad. Du kan även ta kosttillskott för att öka på proteinet keratin som gynnar på hår, hud och naglar.