Använd naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter

Huden är kroppens största organ och det är viktigt att vi är snälla mot den. Därför är det alltid smart att använda sig av naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter. Om du inte gjort det tidigare kan det vara hög tid att prova något nytt. Det finns en mängd bra produkter för huden på internet – på så sätt slipper du ens gå ut för att göra dina inköp.

Andra vägar till naturliga produkter

Visste du att du kan göra egna hudvårdsprodukter? Det är inte alls så svårt som det låter och på så sätt vet du dessutom precis vad som finns i det du använder på din hud. Du kan enkelt göra en egen hudkräm som innehåller bivax, kakaosmör, sesamolja, linfröolja och kokosolja. Det som är bra är att du kan välja ekologiska produkter för att även din slutprodukt ska bli ekologisk.

Ibland behöver ansiktet lite extra kärlek och då är en ansiktsmask ett mycket bra alternativ. Du kan även göra ansiktsmasker själv. Ett återfuktande alternativ består av avokado, kakao och honung. Om du vill ha lyster kan du välja att göra en ansiktsmask som innehåller jordgubbar i kombination med grekisk yoghurt, citronjuice och honung – perfekt och uppfriskande.